Pravo na odustanak

Default

MaloPrase.rs Vam nudi nove i originalne proizvode. Trudimo se da sve proizvode prikažemo što adekvatnije kako biste stekli jasnu sliku o artiklu koji naručujete, njegovom izgledu, funkcijama i ambalaži. Pre slanja proverimo ispravnost artikala, međutim postoji mogućnost da se kod određenih artikala jave neki "problemi".

Usled tih "problema" MaloPrase.rs nudi svojim kupcima mogućnost zamene artikla ili povrat novca u punom iznosu artikla bez postavljanja suvišnih pitanja. Ukoliko niste zadovoljni dobijenim artiklom ili neki artikal ne funkcioniše na željeni način, potrebno je da nas kontatirate u roku od 14 dana od prijema paketa, kako bismo Vam dali detaljne instrukcije, odnosno kako bismo dogovorili dan i način slanja artikla ili komponente nazad u našu web prodavnicu.

MaloPrase.rs u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača i drugim zakonima o e-trgovini vrši predugovorno obaveštavanje kupca na način da prikazuje specifikaciju celokupne porudžbine, sa svim detaljima, kupcu neposredno pre ulaska u proces plaćanja odnosno poručivanja. Ujedno su kupcu predočeni svi uslovi kupovine u Ugovoru o kupovini za koji je potrebno da kupac da saglasnost.

Ovaj period od dve nedelje nije vreme garancije na vaš proizvod, već mogućnost povrata robe bez suvišnih pitanja.
Mi ovo pravilo primenjujemo od samog osnivanja i deo je naše poslovne politike i brige o kupcima.

 

ODUSTAJANJE OD KUPOVINE

Od 2014. godine Zakonom o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) je i definisano kako kupac ima pravo da otkaže ugovor o kupovini, pri čemu se ulazi u reklamacioni proces. Ukoliko želite vratiti proizvod po Zakonu o zaštiti potrošača morate popuniti sledeći obrazac koji možete preuzeti OVDE

Zakon dalje kaže da u slučaju odustaka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao obrazac, proizvod se više ne može vratiti.
Prilikom vraćanja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju, pri čemu se mora priložiti i originalni račun koji ste dobili u paketu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se povrat novca, a sam proizvod će ponovo biti poslat kupcu o trošku kupca.

U slučaju da je sam artikal i sva dokumentacija u skladu sa pravilnikom, Trgovac je dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je platio po osnovu narudžbe i računa, a najkasnije u roku od 7 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.